نرم افزار PLECS یکی از نرم افزارهای کاربردی جهت مدل سازی و شبیه سازی مدارات الکترونیک صنعتی با قطعات فعال، غیر فعال و الکترومکانیکی می باشد. این نرم افزار شامل مدل های مختلفی از قطعات الکترونیک قدرت، قطعات الکترونیک عمومی و بلوک های آماده نظیر مبدل، بار و… می باشد که به مهندسین الکترونیک قدرت و کنترل این امکان را می دهد تا مدارات خود را با حداکثر دقت و سرعت شبیه سازی و مدل سازی کنند.
نرم افزار PLECS® دارای کاربردهای مختلفی در گروه مهندسی الکترونیک قدرت می باشد و مهندسان می توانند از آن برای شبیه سازی کلیه سیستم های کنترل حلقه باز و کنترل حلقه بسته نظیر منابع تغذیه، اینورترها و… استفاده کنند. کتابخانه های موجود در نرم افزار PLECS دارای مدل های مختلفی از قطعات الکتریکی، حالت های مغناطیسی و گرمایی، واکنش های مکانیکی سیستم های مبدل قدرت و سیستم های کنترلری می باشد.
نرم افزار PLECS در دو نسخه PLECS Blockset و PLECS Standalone ارائه می شود که نسخه اول از نرم افزار MATLAB®/Simulink برای نمایش داده ها استفاده می کند، نسخه دوم نرم افزار نیازی به نرم افزار مطلب نداشته و به تنهایی عملیات شبیه سازی را انجام می دهد ( در این نسخه ممکن است سرعت شبیه سازی برای مدارات خیلی پیچیده اندکی کمتر شود). در ادامه شما می توانید نسخه PLECS Standalone نرم افرار را دانلود کنید.
محیط نرم افزار PLECS Standalone مانند دیگر نرم افزار های گروه الکترونیک از بخش های مختلفی نظیر صفحه شماتیک، کتابخانه، نمایشگر داده های خروجی و… تشکیل شده است. تمامی قطعاتی که در این کتابخانه وجود دارد، قطعات ایدال هستند، مثلا مقاومت سوییچ ها در حالت روشن برابر با صفر و مقاومت آنها در حالت خاموش بینهایت است. در برخی از قطعات مانند دیود ممکن است بتوانید مقدار ولتاژ forward و مقدار مقاومت در حالت روشن را برای قطعه وارد کنید.
برای آوردن قطعات از کتابخانه نرم افزار به محیط شماتیک، کافی است بر روی آنها کلیک کرده و آنها را به محیط شماتیک کشیده و رها کنید، با استفاده از کلید های Ctrl-R و Ctrl-F به ترتیب می توانید قطعات را بچرخانید یا معکوس کنید. برای مقدار دهی قطعات بر روی آنها دو بار کلیک کرده و در صفحه باز شده مقدار را در واحد اصلی وارد کنید (مثلا 25 میلی هانری را به صورت 25e-3 وارد کنید).
وجود قابلیت Subsystem در نرم افزار باعث می شود تا بتوانید بخش های پر استفاده در مدارات مختلف را به صورت یک بلوک ذخیره کنید و در مواقع نیاز آنها را در صفحه شماتیک استفاده کنید، برای ایجاد یک بلوک جدید کافی است در محیط شماتیک قطعات دلخواه را انتخاب کرده و سپس از منوی “Edit” گزینه “Create Subsystem” را انتخاب کنید (یا کلید Ctrl-G را فشار دهید). با این کار کلیه قطعات در subsystem جدید با نام “Sub” آورده می شوند، شما می توانید نام این subsystem جدید را تغییر دهید (مثلا “Circuit”) یا با استفاده از موس جای آن را تغییر دهید. برای متصل کردن Subsystem از ابزار ports که در کتابخانه system نرم افزار وجود دارد استفاده می شود:
در این نرم افزار بلوک های کنترلری مختلف وجود دارد که کاربر با استفاده از آنها می تواند توابع مختلف کنترلری ، ریاضی و… را پیاده سازی کند، تمامی کنترل ها در کتابخانه control قرار دارند.
شما می توانید با مراجعه به این آدرس مدارات که با این نرم افزار شبیه سازی شده اند را مشاهده کرده و اطلاعات بیشتری در مورد نرم افزار بدست آورید.
- ویژگی های نسخه جدید
- سیستم مورد نیاز برای نصب
- اطلاعات بیشتر و دانلود
ویژگی های اضافه شده به ورژن جدید نرم افزار را در این صفحه مشاهده کنید.
-
Operating System:
- Windows 7 SP1 or newer
Processor:
- Processor: Intel compatible processor with SSE2 resp. x86-64 extension
ورژن نرم افزار: Standalone 4.4.4 Portable (Win x86 and x64)
اطلاعات بیشتر: سایت plexim
کتاب ها و مطالب آموزشی:شما می توانید با مراجعه به این آدرس، فایل آموزشی این نرم افزار را دانلود کرده و اطلاعات بیشتری در مورد آن بدست آورید.
نسخه 32 بیتی:
نسخه 64 بیتی:
پسورد فایل:nonlinear.ir