برای آموزش الکترونیک به افراد مبتدی و دانش آموزان نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که در مطالب قبلی تعدادی از آنها را معرفی کردیم، در این صفحه قصد داریم به معرفی نرم افزار کمک آموزشی Fritzing بپردازیم.
با استفاده از این نرم افزار کاربران ماهر و استاتید می توانند نحوه استفاده از بردهای آموزشی استاندارد تولید شده توسط شرکت های مختلفی همچون parallax ، arduino ، picaxe ،sparkfun ،snootlab،contribParts ،Atlas Scientific و… را به دانش آموزان و افراد مبتدی یاد دهند، همچنین دانش آموزان با استفاده از این نرم افزار می تواند فیبرهای مدار چاپی مورد نیاز برای اتصال قطعات الکترونیکی مختلف به این بردها را طراحی کنند.
نرم افزار Fritzing نیازی به نصب ندارد، برای ورود به محیط این نرم افزار کافی است فایل Fritzing.exe، در پوشه نرم افزار را اجرا کنید. تصویر زیر صفحه خوش آمد گویی نرم افزار را نمایش میدهد:
برای شروع کار با نرم افزار، ابتدا باید به یکی از بردهای آموزشی parallax یا arduinoیا picaxe یا sparkfun یا snootlab یا contribParts یا Atlas Scientific یا … دسترسی داشته باشید. بردهای آموزشی arduino انتخاب مناسبی برای تمامی افراد بوده و در کشور ایران نیز امکان خرید آن وجود دارد ( برای یافتن فروشگاه های مرتبط کلید واژه ” خرید برد های arduino” را در گوگل جستوجو کنید). سخت افزار این بردها نیز متن باز بوده و در صورت نیاز شما می توانید خودتان آن را بسازید. برای دانلود نقشه ها و فایل های مرتبط کلیک کنید. برای دسترسی به نقشه ها کافی است بر روی تصویر سخت افزار مورد نظر خود کلیک کنید.
در مرحله بعدی، استاد باید بسته به سطح دانش فرد هنرجو (کودک، دانش آموز) یکی از سخت افزارهای arduino را در محیط bread board انتخاب کرده و با کشیدن و رها کردن آن (dorg کردن آن) به صفحه bread board، آن را به نقشه اضافه کند. سپس با قرار دادن نوک فلش موس و کلیک کردن و کشیدن، پایه های مورد نیاز سخت افزار مذکور را به برد بردی که در وسط صفحه ی شماتیک وجود دارد متصل کند. در همین حین دانش آموزان که تصویر محیط نرم افزار را از طریق ویدیو پروژکتور یا از طریق مانیتور های خود مشاهده می کنند، می توانند سخت افزار واقعی را با استفاده از سیم های واقعی مطابق کاری که استاد انجام می دهد، به بردبرد متصل کند:
در کتابخانه های نرم افزار Fritzing قطعات مختلفی نظیر LCD LED، کلید، سنسور و… وجود دارد که استاد می تواند آنها را به bread board اضافه کند. همچنین با کلیک راست کردن بر روی سیم ها امکان تغییر رنگ و حدف کردنشان وجود دارد. برای چرخاندن قطعات نیز کافی است بر روی آنها کلیک راست کرده و یکی از گزینه های زیر مجموعه rotate را انتخاب نمایید.
در حین جای گذاری قطعات در محیط bread board و انجام مسیر کشی بین آنها، نرم افزار به صورت خودکار محیط schematic را آبدیت می کند و قطعات مورد استفاده در محیط bread board را در آن قرار می دهد. محیط های bread board و schematic با هم مرتبط هستند و هر قطعه ای که به یکی از این محیط ها افزوده شود، به صورت خودکار در محیط دیگر به نمایش در می آید. این ویژگی باعث آشنایی هر چه بهتر دانش آموز با نمادهای فنی به کار رفته در نقشه های الکترونیکی میشود:
بعد از رسم مدار و تشریح نحوه عمل کرد آن توسط استاد، دانش آموز می تواند در محیط pcb، فیبر مدار چاپی مداری که طراحی کرده است را طراحی نماید. انجام کار در محیط pcb بسیار ساده بوده و تقریبا مشابه با محیط bread board میباشد.
این نرم افزار، یک نرم افزار خود آموز نیست و بیشتر برای کلاس های آموزشی که در آن یک فرد حرفه ای در زمینه ی الکترونیک (استاد) قصد یاد دادن الکترونیک به افراد مبتدی ( دانش آموزان ) را دارد مناسب است. برای استفاده هر چه بهتر از این نرم افزار، پیشنهاد می شود قبل از شروع دوره آموزشی، استاد بسته CREATOR KIT را برای هر دانش آموز آماده کند:
دانلود کنید:
- ویژگی های نسخه جدید
- سیستم مورد نیاز برای نصب
- اطلاعات بیشتر و دانلود
ویژگی های اضافه شده به ورژن های مختلف نرم افزار را در این صفحه مشاهده کنید.
Please make sure your system satisfies one of these requirements:
-
- Windows – 7 and up 64bit
- Mac – OSX 10.7 and up, though 10.6 might work too
- Linux – a fairly recent linux distro with libc >= 2.6
ورژن نرم افزار: 0.9.4
اطلاعات بیشتر: سایت fritzing
کتاب ها و مطالب آموزشی: آموزش های کاربری آن را در این صفحه مشاهده نمایید .
Download “Fritzing” Fritzing.0.9.4_nonlinear.ir.rar – 845 بار دانلود شده است – 68 مگابایت
پسورد:nonlinear.ir
در فایل دانلودی نسخه 64 بیتی نرم افزار برای سیستم عامل ویندوز قرار دارد ، برای دانلود این نرم افزار برای سیستم عامل های دیگر به این آدرس مراجعه کنید.(این نرم افزار رایگان است).